Theatergroep Lef

Dit is Lef

Dit is Lef!

Theatergroep Lef! bestaat uit 14 enthousiaste amateurs in de leeftijd van 35-70 jaar. Wat ons bindt is niet alleen de passie voor zang, dans en acteren, maar ook het lef om dit vol overgave te tonen aan het publiek. We brengen jaarlijks een musical op de planken onder leiding van een ambitieus, enthousiast en professioneel artistiek team!

“Amateur zijn betekent niet dat je niet naar perfectie kunt streven”

Hoe het begon...

In 2001 richtten Monique Bos en DJ Jansen samen een zanggroep op. Het eerste optreden in 2002 vond plaats in het patronaat. Na dit optreden wilden de ‘Leffers’ meer en naast zingen werd er gewerkt aan dans. In 2003 volgde een spetterend optreden in het Thalia Theater in IJmuiden. 

Vanaf 2006 versterkte Joost de Jong het artistieke team. Lef! is nu een theatergroep die gaat voor zang, dans en spel en legt zich toe op het maken van zo professioneel mogelijke musical producties. 

En toen ... stichting Lef!

In 2010 sluiten DJ en Joost af met de musical “De 7 zonden” en vertrekken naar Sint Maarten. Mieke Vinkestijn, Cath Bontje en Adrienne de Jonghe richten stichting Lef! op. De groep gaat als theatergroep Lef! verder onder leiding van een nieuwe artistiek leider: Syd Horster. Het tien-jarig bestaan van Lef wordt gevierd met de voorstelling ‘Das pas lef!’.


In 2018 stopt Syd Horster by Lef! Zijn taak wordt overgenomen door Marieke Koopman. Onder haar leiding gaat Lef! “We want more” instuderen. Helaas komt er door Corona een abrupt einde aan de repetities en wordt deze productie uiteindelijk nooit op de planken gebracht.


In 2021 pakt Lef! de draad weer op. Dit keer onder leiding van Syd Horster (zang) en Mylène Evers (regie). Regisseuse Mylène schrijft een eigen stuk genaamd ‘De camping’. In februari 2023 staan we in theater de Luifel in Heemstede en het stuk wordt door het publiek met groot enthousiasme ontvangen!

 
Voor seizoen 2023-2024 wordt de plek van Syd Horster ingenomen door Tessa Jimmink, een zeer muzikale dame, die mede door het maken van prachtige arrangementen qua meerstemmige samenzang het beste in ons naar boven haalt.


In april 2024 zal Lef! de musical “GoedFout” op de planken brengen, en er wordt nu al hard gewerkt aan zang, dans en spel. Het beloofd weer een geweldige productie te worden!

Bestuur Stichting LEF!

  • Mirjam van der Veen, voorzitter
  • Helen Koopman, vice-voorzitter
  • Karin Wullems, secretaris
  • Joep Beijnsberger, penningmeester

Artistiek Team

Mylène Evers

Mylène Evers werd geboren op 27 oktober 1996 in Haarlem. Op jonge leeftijd was ze al veel bezig met muziek, zang en acteren. Op 6 jarige leeftijd begon ze bij Jeugdtheaterschool Mamagaai in Haarlem. Hier is de liefde voor musical ontstaan en werd al snel duidelijk dat het buiten liefde ook een serieuze passie werd. Na de middelbare school begon ze in 2014 aan de Vooropleiding muziektheater op Codarts in Rotterdam. Na deze vooropleiding vervolgde ze haar weg door zich aan te melden voor de audities voor de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater, waar ze in 2019 haar diploma behaalde. Wij zijn als theatergroep ontzettend blij dat wij met zo’n getalenteerde, enthousiaste regisseuse mogen werken! www.myleneevers.nl

Tessa Jimmink

Tessa Jimmink is 35 jaar oud en al van jongs af aan bezig met zang. Ze. heeft haar opleiding gedaan aan het InHolland conservatorium in Alkmaar en aan de Guilford School of Acting. Ze is een muzikale duizendpoot met een passie voor zang en kan daarnaast ook nog eens prachtig arrangeren. Naast muzikaal leider bij lef! maakt zij ook onderdeel uit van IVY Vocals, een groep van 4 vrouwen (voorheen “de meisjes met de wijsjes”) die komisch muziektheater maakt en is zij dirigente bij Haarlems popkoor “cero dos tres” en maakt muziekvoorstellingen voor peuters. Wij zijn heel blij dat Tessa dit jaar het artistiek team van lef! is komen versterken! www.ivyvocals.nl

Lef! cast

Annemieke Bilars, Bianca Hooning, Cath Bontje, Danielle Evers, Helen Koopman, Joep Beijnsberger, Karin Wullems, Liesbeth Jenné, Mirjam van der Veen, Sandra Bekking, Sigrid Broekman, Sophie Smit, Willy Makkee en Wilma van Camerijk